Zidne obloge

ZIDNE OBLOGE

Zidne obloge sastavni su dio interijera, a kreativnost izražena na zidnim površinama čini kompletan prostor interesantnijim i atraktivnijim. Mogućnosti dekoriranja zidova neograničene su a primjenom zidnih obloga stvarate unikatan prostor prema vlastitim željama.

Kamen
Upotreba kamena kao zidne obloge, obogaćuje vizualno prostor, a kao dekorativan izričaj može varirati od jednostavnog minimalističkog do raskošnog stilskog. Iako pripada hladnim materijalima, kamen primijenjen kao zidna obloga, stvara topao ugođaj, naglašava ambijentalne vrijednosti i pojačava identitet prostora.

Drvo (Mediapan)
Drvene zidne obloge unose toplinu u prostor. Načini slaganja drva su različiti, a ovisno o slaganju, vrsti drva kao i završnoj boji, stvoriti će se određeni ugođaji u prostoru.. Drvo u interijeru oplemenjuje prostor, pa će odabir ovakve vrste zidnih obloga zasigurno biti sjajno rješenje.

Staklo
Kao atraktivne zidne obloge možete iskoristiti staklo, koje će biti priljepljeno na zid ili na određenoj distanci od zida, s ugrađenom indirektnom rasvjetom i dekorativno obrađenom površinom postati izuzetno efektno u prostoru. Osim dekorativne uloge, postaje i svjetleće tijelo te tako dodatno osvježava prostor. Staklene zidne obloge izuzetno su popularne u kuhinjama, u kojima se zidna površina iznad radnih ploha zaštićuje i dekorira različitim vrstama stakla.